Megelőzés

Kedvező körülmények között mindannyian a testi - lelki - és szellemi jóllét állapotában jövünk a világra. Mi sem egyszerűbb, gondolhatjuk,  csak meg kell őrizni ezt a harmonikus állapotot, s máris száműztük életünkből a betegséget. Az élet a fogamzástól a biológiai élet végéig egységes egész, az előző életszakaszok minősége megszabja az egyed további fejlődését, testi, lelki egészségét.

 

A tapasztalatok szerint a leghatékonyabb és legolcsóbb betegség-megelőzésaz egészség megőrzése.

A szemlélet mellett fontos szerepe van ebben 
életünk minden tevékenységének: a
megfelelő táplálkozásnak, 
testmozgásnakpihenésnek,
lazításnak, a szexnek, a testi - lelki
önismeretalakulásának.
 
Ismeretes, hogy régen Kínában az orvost csak addig fizették, ameddig páciense egészséges volt. Az orvos hivatása és elsődleges feladata az egészség fenntartása, megőrzése volt. Ezzel szemben manapság (főként a nyugati kultúrában) már csak akkor fordulunk orvoshoz, amikor megbetegedtünk. Az egyik szemlélet és gondolkodásmód egészségközpontú - a másik betegségközpontú. 

A II. világháború előttig a termő Föld még tiszta volt,köszönhetően a szerves trágyázásnak, ezáltal az élelmiszereink,vizeink is egészségesek, táplálóak voltak.A háború után fedezték fel a műtrágyázás technológiáját (a bombatölcsérek helyén szebb volt a termés, a puskapor kálium-nitrát tartalma miatt) 

Ehez képest manapság!

A szervezetünk kb.35 éves korunkra már televan méreg anyagokkal, manapság minden élelmiszer génkezelt, finomított alap anyagokból készül, tele van mesterséges színezékkel, íz fokozókkal, állományjavítókkal, tartósító szerekkel stb., más szóval MÉRGEKKEL!A földeket mütrágyázzák(nitrát,foszfát), melyeket a növények felszívnak,zöldségeket, gyümölcsöket vegyi anyagokkal permetezik,nagyon sok, főleg külföldi gyümölcsöt leszedik éretlenül a szállítás miatt, bepermetezik vegyszerekkel,mire célbaér bepirosodik,így az érett gyümölcs illuzióját kelti.

Nagy probléma, hogy a helytelen táplálkozás miatt lelassul az emésztés, a máj, epeműködés, a túlzott húsevés is ártalmas, ennyi emésztő enzimet a szervezet nem tud termelni és a fehérjék részben emésztetlenül kerülnek a gyomorból a belekbe.

A nem megfelelő emésztés attól van, hogy elfelejtettük hogyan kell helyesen táplálkozni, mikor ,miből és mennyit kell magunkhoz venni ahhoz, hogy teljes legyen az emésztés és ezáltal a szervezetünk jól működjön.

A máj, epe, vastagbél kitisztítása után a helyes táplálkozás visszaállításával, böjtnapok, gyümölcsnapok beiktatásával, a szervezetünk nagyon gyorsan regenerálódik, akár súlyosabb betegségektől is megszabadulhatunk pár hét, vagy hónap alatt.

Nagyon fontos a tiszta vízfogyasztás, ajánlott a napi 2-3 liter (lehetőleg forrásvíz, tisztított csapvíz) teák, gyógyteák fogyasztása. Mindezek mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a rendszeres testmozgásra, a vérnek van saját keringető rendszere (szív, artériák) a vénák,a nyirok és az emésztőrendszer rá van utalva az izommunkára.

 

Nagyon hatékony az úszás, mivel a vízben a testsúly feleződik,a súlyunk egyenletesen oszlik el, ezáltal nem megerőltető az izmoknak, izületeknek, de aki nem tud úszni az sétáljon, kocogjon napi fél órát, vagy a reggeli órákban az alap gimnasztikai gyakorlatok elvégzése is jó hatással van az egész szervezetre.

Nyitva tartási idő:

Bejelentkezés alapján
Hétfő - Csütörtök-ig:
8-12
15-20-ig.
Péntek-Szombat
egyeztetés alapján
 

Kapcsolat

Bejelentkezés: +36-30-390-8417

E-mail: info(kukac)egvitalcentrum.hu
 
EG-Vital Centrum
 
Cím: 2030 Érd Szabadság tér 9. 

Facebook

 
 
JoomShaper