Mit csinál egy csontkovács?

 

A kínai masszázsnál 5000 évvel ezelőtt, míg a tradicionális thai masszázsnál közel 2500 évvel ezelőtt fellelhetők voltak a különböző "csontkovács" fogások. Már akkoriban rájöttek, hogy csupán masszázzsal nem lehet minden betegséget meggyógyítani. A "csontkovácsolás" mióta az emberiség fenn áll azóta létezik - tehát kijelenthetjük, hogy egyidős az emberiséggel (mely napjainkban is fejlődik). A kiropraktika 1895-ben, Amerikában kezdődött tudományosan fejlődni, története Daniel David Palmerre nevéig vezethető vissza.

Mi történik az ízületmanipuláció során?

Az engem megkereső vendégeimnek el szoktam mondani,hogy amit én csinálok ez nem "csontkovácsolás", igazából a Shiatsu,Yumeiho és a gyógymasszázs fogásainak az ötvözése,ezen módszerekben az ízületmanipulációs technika régmúlt időkre nyúlik vissza, a kínai gyógyászatban is hangsúlyosan használták, mint terápiás eljárást blokkok oldására vagy az energiaáramlás javítására.  A Shaolin szerzetesek napi rituáléjában is szerepel, egymást illetve önmagukat gyógyították a manipulációs technikák segítségével.Minden ízületmanipulációs kezelést megelőzően a görcsös un. spasztikus izomzatot speciális gyógymasszázs fogásokkal kilazítjuk,hogy a helyre tett pl. csigolyákat ne huzzák vissza az előző rosz helyzetbe.

Egy hirtelen, nyújtó, távolító vagy csavaró helyzetet hozunk létre az adott ízületben és az íz felszíneket távolítjuk el egymástól. Mindeközben szén-dioxid és inert gázok szabadulnak fel. Az íz felszínek hirtelen szétválása és visszaállása, illetve,ezen gázok felszabadulása adja ki a „roppanó” hangot egy-egy ízületben. Ezen technika nem jár fájdalommal annak ellenére, hogy hallható és érezhető a roppanás az adott ízületben. Egy-egy „roppanás” után a páciens érezhető változáson megy át: lelkieg és testileg egyaránt. pl: több tízéves statikai elváltozások hozhatók vissza fiziológiásan normál helyzetbe pl: a gerincben gerincferdülés (scoliosis). Általa megelőzhető illetve fokozott figyelemmel kezelve megszűntethető a porckorongsérv is.

 

Miért tudunk az ízületmanipulációval hatással lenni belső szervekre is?

Minden csigolya között kilép két idegszál, amely szegmentálisan beidegez bizonyos területeket. Azaz minden csigolya helyreállása szemmel látható változást ér el az alatta beidegzett területben is.  

Az emberek nagy része úgy gondolja, hogy a vesekő kialakulása azért van, mert rossz a vese működése, holott anatómiailag nem a vesénk rossz, hiszen mindenki a lehető legtökéletesebb szervvel, szervekkel jön a világra. A probléma az, hogy a gerincünk statikája már akkor megváltozik, amikor iskolába kerülve, szinte csak az egyik kezünket használjuk, és ez lesz a domináns oldal, így évek alatt „egyoldalasak” leszünk. Majd idővel a csigolyák elkezdenek a domináns oldal felé tolódni, mivel a mély és felületes izmok feszülése ebbe az irányba húzza majd őket. Ekkor változik meg a belső szervek anyagcseréje is, és hosszú-hosszú évek alatt, ha ezek nem szabadulnak fel: kialakulhat vesekő, epekő, szívkoszorúér probléma stb. Éppen ezért van az, hogy a célirányos ízületmanipuláció azonnal képes normalizálni területeket, beindítani az öngyógyító folyamatokat, megszűntetni többéves fájdalmat, blokkot!

A 7db nyakcsigolya ízületmanipulációs kezelésével (jelölés C1-C7-ig) hatunk a fej vérellátására, az agyra, a fülekre, látó- és hallóidegekre, a melléküregekre, az arcra, a fogakra, az orra, az ajkakra, a szájra, a hangszalagokra, a torokra, a garatra, a nyakra, a vállra, a mandulákra, a pajzsmirigyre, a vállra, a könyök helyzetére. Mivel ezen területek beidegzése található a nyaki szakaszon. pl: ha valaki eljön kezelésre egy pajzsmirigy problémával, és, ha a 7. nyakcsigolyája körüli blokk oldódik, azonnali hatást érhetünk el a pajzsmirigyben is, mert javulni fog a belső szerv anyagcseréje. Illetve ha valaki eljön ízületmanipulációs kezelésre egy évek óta fennálló migrénnel, ezen problémája azonnal vagy pár kezeléssel megszűntethető egy megfelelő nyaki szakaszon történő „kiroppantással”.

A 12 db háti csigolya ízületmanipulációs kezelésével a következő belső szervekre lehetünk hatással: Alkar, csukló, ujjak, szív, szívkoszorúér, tüdő, légcső, mellhártya, epehólyag, epevezeték, máj, gyomor, hasnyálmirigy, nyombél, lép, mellékvese, vese, vese, húgyvezeték, vékonybél, nyirokrendszer. Ha valaki eljön egy vesetáji fájdalommal, panasszal, a 9-es,10-es, 11-es hátcsigolya helyretétele, kiroppanása azt fogja eredményezni, hogy a mellékvese,vese területe blokk mentesül, a vese és húgyvezetékek átjárhatósága, anyagcseréje hirtelen felfokozódik, így egy kezdeti vesekő vesehomok formájában azonnal képes ürülni a szervezetből, illetve kiüríthető állapotba hozható. A vesekő így nem fog tovább nőni, műtéti eljárás nélkül oldhatóvá válik. A kialakult nagyobb kövek esetében azonban már mindenképp orvosi beavatkozás kell.(egyéb természetgyógyász eljárással természetse úton feloldható a vesekő).

A deréktáji csigolyák (lumbális csigolyák - 5db) manipulációjával helyreállhat a vastagbél, lágyék, vakbél, has, comb, nemi szervek, méh, húgyhólyag, prosztata, ülőideg, alsó lábszár, boka, lábfej vérellátása.

A keresztcsont kezelésével: csípőcsont, ülep, míg a farkcsont kezelésével a végbél beidegzése fog javulni.

Lelki szempontból nézve az ízületmanipuláció hatását

A különböző félelmeink és viselkedési zavaraink, illetve évekre visszamenő és újból előkerülő problémáink is leképeződnek a gerincünkben. Minden egyes csigolyának és az alatta kilépő idegszálnak megvan a szerepe, feladata, kimutatható érzelmi hatása az idegrendszerre. Amikor felszabadulnak a területek nemcsak fizikális, de lelki síkon is felszabadulunk, így könnyebben tudjuk majd kezelni interperszonális kapcsolatainkat, megoldani a konfliktusainkat, lezárni olyan dolgokat az életünkben, amelyekre azelőtt képtelennek éreztünk magunkat.

A lumbalis (deréktáji) 5-ös csigolya rendellenes statikája kiválthatja azt a szorongást bennünk, hogy elégedetlennek érezzük magunkat az életünkkel kapcsolatban és folyamatosan aggódunk, karrierünk miatt, illetve minden olyan dolog miatt, amely az életünkbe felbukkan. Ennek a helyretétele, illetve a mellette lévő területek kezelése észlelhető oldódást fog hozni lelki síkon is annak a személynek az életében, akinek ez volt a problémája.

Mikor nem kezelhetünk valakit ízületmanipulációs technikával?(kontraindikációk)

-   ha kialakult blokk-csigolya van, vagy bizonyos csigolyákat műtéti eljárás során rögzítettek
-   kezelés alatt álló daganatnál
-   akut vagy kiszakadt gerincsérv
-   fertőző betegségeknél,
-   lázas állapotnál,
-   kiugró vérnyomásnál,
-   gyulladással járó kórképeknél,
-   ízületi folyadék gyülemnél,
-   heveny belszervi betegségekben,
-   nagyfokú bőrbetegségnél
-   műtétek után 6 héten belül
-   nagyfokú csontritkulásnál

 

Mi szükséges az ízületmanipulációs kezekéshez?

Fontos tudni, hogy az ízületmanipulációs kezelés a masszázságyon történik, a komplex ill.szegment gyógymasszázs után. Az optimális öltözék kényelmes ruhanemű: póló és laza, bő melegítő nadrág! Minden olyan egészségügyi papír, lelet szükséges, amely befolyásolja a kezelést: pl gerinc MRI felvétel, reumatológiai leletek stb.

 

Már az első kezelés után komoly javulást érhetünk el, gyakran úgy érezhetjük mintha ujjá születnénk, mivel testünk szimmetriája is fokozatosan visszaáll. Ezért azok az izmok, melyek eddig kompenzálták súlypontunk elmozdulását, végre visszaállhatnak eredeti tónusukba, mely nagyon kellemes ellazult közérzetet ad egész napra. A test ilyenkor éveket fiatalodik, visszaáll fiatalabb kori rugalmassága, hajlékonysága terhelhetősége, ami visszahat a lelki életünkre. Harmonizálódik az energiaáramlás, anyagcserénk, ezáltal lényegesen nő a teljesítő képességünk és a test immunitása is.

 

Gyógy masszázs hatásai a szervezetünkre

Mikor a szerelmesek egymást simogatják, mindkét partnerben oxitocin hormon szabadul fel. Tudjuk, hogy ez a hormon az, amely a szoptató anyákban biztosítja az újszülött iránti szeretetteljes kötelék kialakulását. Mikor a férfiakban és a nőkben egymás megérintése révén felszabadul az oxitocin, jó közérzetük támad. Tehát a masszázskezelés az egész személyiségünkre kihat, békét és nyugalmat ad, mely az érintés által egész bensőkben szétárad, és teljes testi és lelki megelégedettséget kelt bennünk. 


Masszázs hatására a szervezetben bonyolult, egymással összefüggő élettani változások jönnek létre, melynek kulcsa a központi idegrendszer.

Az anyagcsere-folyamatok, valamint a regeneráció felgyorsul. A szervezet nedv keringése fel élénkül, a káros anyagcsere termékek felszívódnak, csökken a zsír mennyisége. A capillárisok megnyílnak, a fokozott Histamin-termelődés hatására az erek kitágulnak, valamint fokozódik a mélyebben lévő sejtek növekedése is.

Növeli az izmok összehúzódását, általuk a szöveti nyomást is. Az izmok között futó vénákban emelkedik a nyomás, mely a keringés fokozódását segíti. (pumpa effektus)

A váltakozó erősségű nyomás a nyirokkeringés gyorsulásához vezet, így csökkenti a sejtek közötti folyadék mennyiségét, a pangásos vizenyő (ödéma) könnyebben felszívódik.

A jobb vérellátás miatt a fájdalomérzés csökken. A bőr táplálkozása javul, az esetleges hegek fellazulnak. Az elhalt hámsejtek a felszínről eltávoznak, javul a bőr rugalmassága.

A test nagy felületének masszázsa az egész testre hat. Oldva az izom görcsöket, letapadt izmokat, spazmusokat, javul a vérkeringés, szívműködés, légzés, anyagcsere folyamatok és az idegműködés. Változik a pulzusszám és a vérnyomás. Fokozódik a vizelet kiválasztás, a testhőmérséklet és a légzés ritmusa.

Az ingerlő fogások hatására fokozódik a szervezet aktivizálódása, míg a nyugtató fogások után a test ellazul, elernyed. A fáradtság érzés csökken, az izom teljesítőképessége javul, és gyorsan regenerálódik (sport). A savasodás kémiai úton csökken.

A központi idegrendszer vérkeringés és oxigén ellátás javulása, jobb idegi működést és szellemi képességet hoz magával, de ez csak átmeneti hatású, viszont reflexiósan javítja az egész szervezet működését.

 
 

Nyitva tartási idő:

Bejelentkezés alapján
Hétfő - Csütörtök-ig:
8-12
15-20-ig.
Péntek-Szombat
egyeztetés alapján
 

Kapcsolat

Bejelentkezés: +36-30-390-8417

E-mail: info(kukac)egvitalcentrum.hu
 
EG-Vital Centrum
 
Cím: 2030 Érd Szabadság tér 9. 

Facebook

 
 
JoomShaper