Természetgyógyászat

Ahova a tudomány már nem ér el..."OTT VAN ISTEN!"

Bioenergetika

  • bio - élet
  • energia - az az erő, ami ezt működteti.

Sejtjeink energiák révén is kommunikálnak egymással - úgynevezett energia rendszerünk által - ami egy eléggé összetett struktúrából áll. Az energia a testünkbe a csakráinkon keresztül jut be, és a meridiánok (energia pályák, éteri finom szövedék) továbbítják a szervezetbe sejt szintig. Csakra szanszkritul azt jelenti  kerék "forgó" tehát a forgással beszívja a körülöttünk lévő térből az energiát, hisz ez folyamatosan jelen van és áthat bennünket.

Csakrák-energiaközpontok
 

A csakrák az ember asztrál testében található örvénylő és egymással is kommunikáló energiaközpontok. 

Testünkben 7 fő csakra található, melyeknek az óramutató járásával megegyező, örvénylő mozgása biztosítja, hogy az energiákat el tudják nyelni környezetükből. A forgási irány megváltozásával az energia kifelé áramlik, ám ezekkel a változásokkal biztosítható a test egyensúlya, hisz az indiai filozófia szerint testünkben így kering az éltető energia, azaz a prana. Ha egy csakra nem tartja meg kellően az energiát, annak általában túlzott stressz, feszültség vagy negatív gondolatok állnak a hátterében. A helyi auraként is felfogható, különböző színekben pompázó csakráknak főként biológiai funkciójuk van. Energiaközpontjaink helyes működésével jelentősen hozzájárulhatunk testi és lelki egészségünkhöz, így érdemes állandóan odafigyelnünk a gondolatainkra érzelmeinkre.Negatív gondolatok érzelmek hatására a belső un.endokrin mirigyeink(csakráinkkal összeköttetésben vannak) olyan hormonokat kezdenek termelni melyek selytjeinkre káros hatással vannak,pozitív gondolatok érzelmek esetén ez fordítva működik(nem véletlen aTV-ben ez a sok akciófilm és egyéb förmedvény!)

Gyökércsakra

A gyökércsakra vagy más néven Muladhara jelentése támaszték. A legalacsonyabb rezgésszámmal rendelkező csakra, mely a gerinc alsó végénél, a nemi szervek és a végbélnyílás között helyezkedik el. E csakra energiái  a  gerincoszlopot és a vese környékét látják el, ám ide tartoznak még a mellékvesék is. A vörös színű gyökércsakra fő feladatai közé tartozik a munka és a pénzkeresés területe, a fizikai erőnlét biztosítása és a megtisztulás folyamata. Ha helytelenül működik ez az energiaközpont, akkor az alábbi betegségekkel kell szembenéznünk: aranyér, bélbetegségek, súly- és vérnyomásproblémák, vesegondok, epekő, gerincbántalmak, reuma és ízületi megbetegedések. Harmonizálása érdekében fontos, hogy elég időt töltsünk a természetben és rendszeresen végezzünk testmozgást.

Keresztcsonti vagy szexuális csakra

A Svadhishthana néven is ismert csakra eredeti jelentése édes ízt érezni. A köldök és a nemi szervek között elhelyezkedő energiaközpont a párkapcsolattal, szexualitással, kreativitással és a táplálkozással van közvetlen kapcsolatban. A narancssárga színnel jelölt csakra helytelen működése esetén terméketlenséggel, impotenciával, étkezési zavarokkal, menstruációs rendellenességekkel kell szembesülnünk. A keresztcsonti központ erősítése érdekében fontos a világ iránti nyitottság, a művészet iránti érdeklődés.

Napfonat vagy köldökcsakra

A Manipura eredeti jelentése fénylő drágakő, ami cselekedeteinket, akaraterőnket, önmagunkkal és környezetünkkel vívott harcainkat testesíti meg. A köldök és a szegycsont alja között elhelyezkedő energiaközpont sárga színű. E csakra megbetegedése esetén jelentkezhetnek hasnyálmirigy-  és emésztőszervi problémák, a máj, a lép és az epehólyag kóros elváltozása, gyomorfekély, cukorbetegség és szemproblémák. A helyes működés visszaállításához fontos, hogy megtanuljuk érzelmeinket kimutatni, akaratunkat és hatalmunkat tudjuk kezelni, illetve elfogadjuk és megtanuljuk kifejezni önmagunkat.

Szívcsakra

Az Anahata épséget, sérthetetlenséget jelent, hisz ez a terület foglalkozik a szeretettel, az elfogadással, az önzetlenséggel, együttérzéssel és a megbocsátással. A mellkas közepén elhelyezkedő zöld (gyerekeknél rózsaszín) színű csakra alá tartozik a csecsemőmirigy, a szív és a tüdő. Diszharmonikus működése esetén szeretethiány, agresszió, érdektelenség, szív- és érrendszeri panaszok, az immunrendszer gyengesége, allergia, tüdő- és daganatos megbetegedések fordulnak elő. Kiegyensúlyozásának legegyszerűbb módszere a pozitív gondolkodás, a bizalom és az önzetlenség.

Torokcsakra

A Visshudha, azaz megtisztulás a torok környéki szervekre van hatással, a gégefőnél helyezkedik el, de ez a rész felelős a kommunikációért, önfegyelemért, őszinteségért és a nyitottságért is. A kék színű központ a pajzsmirigyre, a mellékpajzsmirigyre, a gégére, a nyakra, az állkapocsra, a garatra, a légcsőre, a hörgőkre, a fülekre, a szájüregre és a hangszálakra van kihatással. Gyengesége esetén beszéd- és hallászavarok, asztma, köhögés, tüdő- és fogászati problémák fordulhatnak elő. E terület erősítése kommunikációs gyakorlatok végzésével és zeneterápiával lehetséges.

Harmadikszem vagy homlokcsakra

Az Ajna, az értés és tudás központja, színe indigókék vagy ibolya. E csakra kapcsolódik a mennyei énhez, az univerzumhoz, így hozzá tartoznak a szellemi energiák, a tudás, tisztánlátás, akarat, emlékezet és az intuíció. A homlok közepén, a két szemöldök között található régió hozzárendelt testrésze az arc, a szem, a fül, az orr és az agy, de ide tartozik a hatodik érzék és a koncentráció is. Ha nem megfelelően működik ez a csakra, gyakoriak lehetnek a rémálmok, a pszichés zavarok, de a migrén, a rövid- és a távollátás illetve a hályog is e terület gyengeségéből fakad. Erősítése érdekében fejlesszük a megismerési készségünket és őszinteségünket.

Koronacsakra

A Sahasrara eredeti jelentése ezerszeres, ezerszirmú. A rendkívül magas frekvencián mozgó, fejtetőn elhelyezkedő, fehér, arany vagy ibolyakék rész az univerzális tudat, a földi síkon túli dimenziók területe. Működési rendellenessége esetén szenvedélybetegségek, bizonytalanság, depresszió, epilepszia, skizofrénia és Alzheimer-kór alakulhat ki. Erősítése érdekében bízzunk megérzéseinkben és tanuljuk meg vállalni a felelősséget.

Mi a teendő?!
 
Nos, úgynevezett neutrális semleges helyre tenni a fekhelyet (kiméretni). Tisztítani az ember összes tudathordozó testeit a negatív energiáktól, odafigyelni, a gondolatainkra, érzelmeinkre, helyre tenni a csigolyákat, megszüntetni az ízületi blokkokat, a szervezetet feltölteni energiával, bioenergetikai sejtprogramozással helyre állítani a sejtek normál működését, odafigyelni a táplálkozásra,rendszeresen mozogjunk,menjünk sokat a természetbe és ha mindezeknek eleget teszünk a szervezet regenerálja önmagát!

Nyitva tartási idő:

Bejelentkezés alapján
Hétfő - Csütörtök-ig:
8-12
15-20-ig.
Péntek-Szombat
egyeztetés alapján
 

Kapcsolat

Bejelentkezés: +36-30-390-8417

E-mail: info(kukac)egvitalcentrum.hu
 
EG-Vital Centrum
 
Cím: 2030 Érd Szabadság tér 9. 

Facebook

 
 
JoomShaper